Masini CNC in actiune!

Producatorul de masini CNC LegasProd a inteles foarte bine nevoia de a diversifica in asa fel paleta de utilaje, incat toata lumea sa aiba posibilitatea de achizitionare a unui utilaj potrivit exact nevoilor sale. Din aceste cauze toate masinile CNC produse de ei sunt flexibile in ceea ce priveste echipamentele cu care se pot dota, si a dimensiunilor bancului de lucru, acestea putand fi redimensionate in latime si lungime la cererea clientului.

Asa au aparut masini CNC de diverse serii care pot fi usor adaptate la cerintele clientilor atat din punct de vedere al costurilor cat si din punct de vedere al performantelor si dimensiunilor.

Tipuri de masini

b 300x150 1
Masina CNC debitare oxigaz si plasma seria B
seriaL 2 300x172 1
Masina CNC debitare oxigaz si plasma seria L
masina CNC debitare oxigaz si plasma seria F6025 Sibiu 300x157 1

Masina CNC debitare oxigaz si plasma seria F

g 300x167 1
Masina CNC debitare oxigaz si plasma seria G
jet de apa
Masina CNC debitare cu jet de apa seria Gx
masina CNC debitare cu plasma de inalta definitie seria HF12025 Bistrita
Masina CNC debitare plasma de inalta definitie seria HD
router cnc
CNC router 3D gravare si modelare 3D seria M
cnc sudura medias
Masina CNC sudura in linie continua
S3020 05 preview rev 1

Masina de debiata CNC oxigas si plasma seria S

 

Masini CNC impartite pe serii

Aceste masini CNC pentru debitarea metalelor neferoase si feroase se pot realiza cu capete de taiere alimentate de oxigaz sau plasma. Utilajele produse in seria B, L, F respectiv G sunt echipabile cu flacara oxigaz sau plasma, pot fi utilizate la taierea tablelor de dimensiuni pana la 14 metri lungime si 3.5 metri latime, respectiv grosimea pana la 100 mm, dar cu schimbarea unei duze se poate taia tabla si la gorsime pana la 230 mm. Bineinteles, dimensionarea bancului de lucru este flexibila, depinde strict de necesitatile clientului.

Masini CNC debitare cu oxigaz sau plasma?

Aceste utilaje pot fi echipate cu arzatoare oxigaz de tipul Zinser sau GCE. Pentru a facilita productia in serie, toate utilajele de debitare pot fi echipate cu 2 capete de prelucrare, oxigaz si/sau plasma. Generatoarele de plasma compatibile cu aceste echipamente sunt Plasma Hypertherm Powermax intre seria 45 pana la 125 in functie de puterea necesara, dar pot fi alese si versiunile SELCO Sistor, SPARCON 1200 sau altele compatibile.

Unele masini CNC, mai ales cele din seria G, pot fi adaptate la functionarea cu capete de taiere cu jet de apa, care sunt produse de pompe de inalta presiune. Pompele de apa compatibile cu acest sistem sunt pompe KMT de diferite putere. Pana acum au fost testate si puse in functiune masini CNC cu debitare prin jet de apa cu pompe KMT 40 respectiv 50 care produc o presiune de 4000 respectiv 5000 de bari.

Plasma de inalta definitie

In afara de cele prezentate mai sus, in productia firmei sunt si masini CNC echipate cu plasma de inalta definitie. Aceste utilaje reprezinta varful de lance in materie. Ca si constructie, sunt derivate din masini CNC seria G, dar sunt echipate cu generatoare de plasma Kjellberg HiFocus 280i sau alte variante compatibile. Aceste utilaje de debitare tabla pot fi echipate in paralel si cu arzatoare oxigaz, marind considerabil aplicabilitatea.

O alta aplicabilitate a acestor masini CNC este frezarea si gravarea diferitelor tipuri de materiale. Datorita preciziei oferite de routere CNC din seria M acestea au o gama larga de aplicabilitate, putand fi folosite la modelare 3D, la decuparea unor decoratiuni, litere volumetrice si multe altele. Cel mai des sunt comandate pentru industria lemnului, prelucrarea marmurei si a metalelor, dar se pot folosi si la productia materialelor publicitare.

Masinile CNC pentru sudare continua se folosesc de obicei la realizarea sudurilor de lungimi mari, unde este nevoie de control precis al miscarilor sau in cazul pieselor agabaritice, unde ar fi necesar un efort suplimentar din partea muncitorilor. Aceste masini CNC de sudura continua in varianta produsa de LegasProd sunt echipate cu aparate de sudura CLOOS care reprezinta o fiabilitate si siguranta deosebita in exploatare.